Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Kunta- ja maakunta-asiat esillä Kuntamarkkinoilla 12.–13.9.

Valtiovarainministeriö 12.9.2018 9.00
Uutinen

Kuntamarkkinat kokoaa jälleen tuhansia julkisen alan ammattilaisia Kuntatalolle Helsinkiin verkostoitumaan ja osallistumaan alan ajankohtaiseen keskusteluun. Myös valtiovarainministeriö on mukana tapahtumassa.

Kuntamarkkinoiden keskiviikkoaamuun kuuluu perinteinen puoluejohtajien paneelikeskustelu, joka järjestetään klo 10.00–11.00. Paneelikeskusteluun osallistuvat valtiovarainministeri Petteri Orpo ja kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen. Paneelia voi seurata myös livenä verkossa.

Valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinnon asiantuntijat järjestävät kaksipäiväsessä tapahtumassa useita seminaareja ja tietoiskuja. Keskiviikkona 12.9. pidettävässä seminaarissa pohditaan, miten maakunta- ja sote-uudistus tulee muuttamaan kuntatalouden ohjausta (luentosali B 3.6.).

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö, valtiosihteeri Martti Hetemäki puhuu keskiviikkona järjestettävässä työmarkkinoita, työllisyyttä ja julkista taloutta käsittelevässä seminaarissa aiheesta Työllisyysasteen tavoite ja keinot sen nostamiseksi (luentosali, 1. kerros).

Torstain paneelikeskustelussa pohditaan, millaisia haasteita ja mahdollisuuksia kuntapolitiikassa kohdataan tulevaisuudessa. Keskustelua johtaa toimittaja Kirsi Heikel. Paneelissa keskustelevat kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, tutkimus- ja kehitysjohtaja Jenni Airaksinen Kuntaliitosta, Laitilan kaupungin johtaja Johanna Luukkonen ja hallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä Perlacon Oy:stä. Paneelikeskustelua voi seurata myös livenä verkossa.

Lisäksi valtiovarainministeriö järjestää useita tietoiskuja, joiden aiheina ovat muun muassa digikuntakokeilu, kuntatieto-ohjelma ja kuntien talousraportointi, koetalousarvio, kriisikuntien mittarit ja kaupunkipolitiikan ohjelmat. Tietoiskuissa kuullaan myös kokemuksia maakuntien ohjauksesta ja sen kehittämisestä sekä maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus muutosjohtajien Kari Hakari (VM) ja Sinikka Salo (STM) esittelemänä.

Ministeriön kunta- ja aluehallinnon asiantuntijat ovat tavattavissa Kuntatalon K-kerroksessa koko markkinoiden ajan. Myös julkisen hallinnon ICT-asiantuntijoita on paikalla kertomassa kuntia koskevista digiaiheista kuten tiedonhallintalaista ja tietopoliittisesta selonteosta. Ministeriön messuosasto on markkinoiden sisäänkäynnin läheisyydessä messupaikalla i1.

Valtiovarainministeriön ohjelma Kuntamarkkinoilla
Kuntamarkkinat.fi

Lisätietoa:

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen erityisavustaja Matias Hilden, puh. 050 911 9947
Neuvotteleva virkamies Katja Palonen, puh. 02955 30322, katja.palonen(at)vm.fi
Viestintäasiantuntija Ann-Mari Ruhanen, puh. 02955 30449, ann-mari.ruhanen(at)vm.fi
 

Hallintopolitiikka Julkisen hallinnon ICT Kunta-asiat alueuudistus-arkisto