Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ministeri Vehviläinen tapasi ministeri Mäggin

Valtiovarainministeriö 9.10.2018 14.42
Uutinen

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen tapasi Viron julkishallintoministeri Janek Mäggin 9.10. Helsingissä.

Ministerit keskustelivat kummankin maan julkishallinnon uudistamishankkeista, valtion toimintojen alueellisesta sijoittamisesta sekä digitalisaatiosta. Mäggi aloitti tehtävässään viime keväänä. Ministereille tapaaminen oli toinen.

”Viro on varsin rohkeasti lähtenyt erilaisiin uudistuksiin ja tällä hetkellä vireillä on muun muassa 1000 valtion työpaikkojen alueellistaminen Tallinnan ulkopuolelle. Olen käynnistänyt selvitystyön Suomen alueellistamispolitiikan uudistamiseksi, ja Viron kokemukset ovat erittäin arvokkaita tässä työssä.”, toteaa ministeri Vehviläinen.

Ministerivierailussa tuotiin esille, että alueellistaminen on edennyt Virossa varsin hyvin suunnitelmien mukaan. Lähtökohtana on ollut se, että valtion työpaikkoja on oltava koko maassa. Virossa ollaan myös kehittämässä Suomen yhteispalvelupisteiden kaltaista julkisten palvelujen verkostoa. Molemmat ministerit korostivat sitä, että eri julkishallinnon toimijoiden yhteistyötä on lisättävä nykyisestä.

Ministerit kävivät läpi myös maidensa taloudellista tilannetta, Viron meneillään olevaa juhlavuotta sekä Suomen ja Viron yhteistyötä eri sektoreilla.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Matias Hilden, puh. 050 911 9947, matias.hilden(at)vm.fi

Anu Vehviläinen Ministeriö