Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Puolustuskiinteistöjen valmisteluhankkeen ohjausryhmässä käsiteltiin lakiesitykseen tulleita lausuntoja

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 28.2.2020 15.01
Tiedote
Käytävä

Puolustuskiinteistöjen valmisteluhankkeen ohjausryhmän seitsemäs kokous pidettiin 26.2.2020. Kokouksessa käsiteltiin hankkeen tilannekatsaus, esitys henkilöstön osallistamissuunnitelman toiseksi vaiheeksi sekä hallituksen esityksen lausuntoyhteenvedon luonnos.

Ohjausryhmä hyväksyi henkilöstön osallistamissuunnitelman. Puolustushallinnon rakennuslaitoksen ja Senaatti-kiinteistöjen henkilöstölle järjestetään yhteinen osallistamistilaisuus 15.4.

Hallituksen esitys Puolustuskiinteistöjä koskevaksi lainsäädännöksi oli lausunnoilla 10.1.-21.2.2020. Lausuntoja saatiin määräaikaan mennessä yhteensä 18 taholta. Esitystä pidettiin lausunnoissa pääasi-allisesti hyvänä ja toteuttamiskelpoisena. Lausuntojen perusteella esitystä tarkennetaan, jotta mm. ohjaavien ministeriöiden välinen työnjako on selkeä ja liikelaitosten kilpailuneutraliteettivaatimukset voidaan varmistaa. Hallituksen esitys on tarkoitus saada eteenpäin mahdollisimman pian maalis-huhtikuun 2020 aikana.

Ohjausryhmän seuraava kokous on 23.3.2020

Puolustuskiinteistöjen valmisteluhanke

Lisätietoja:

Valtiovarainministeriö:

Ohjausryhmän puheenjohtaja, alivaltiosihteeri Päivi Nerg, puh. 0295 530 063, paivi.nerg(at)vm.fi
Hankejohtaja Lasse Koponen, puh. 0295 530 539, lasse.koponen(at)vm.fi

Puolustusministeriö:

Yksikön johtaja Sara Kajander, puh. 0295 140 080, sara.kajander(at)defmin.fi

Tavoitteenamme on varmistaa, että Suomessa on toimivat julkiset palvelut, hyvä hallinto ja että saamme elää kestävässä ja vakaassa yhteiskunnassa. Puolustushallinnon kiinteistöjärjestelmää kehi-tetään palvelemaan puolustushallinnon tarpeita aiempaa paremmin. Puolustuskiinteistöjen velvoit-teista säädetään lailla ja tavoitteena on samalla vähentää toimitilakustannusten nousua. Puolustus-kiinteistöjen perustaminen edellyttää huolellista valmistelua ja muutostyössä huomioidaan hyvän työnantajan periaatteet.

 
Sivun alkuun