Hyppää sisältöön

Senaatti-kiinteistöt perustaa tytäryhtiön asemaseutujen kehittämiseen

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 19.11.2018 16.46
Tiedote

Valtioneuvosto päätti 15.11.2018 oikeuttaa Senaatti-kiinteistöt perustamaan tytäryhtiön asemanseutujen kehittämiseen. Jatkossa valtiolla olisi asemaseutujen kehittämisessä yksi toimija ja selkeä etenemismalli. Tätä varten perustetaan Senaatti-kiinteistöille Senaatin Asema-alueet Oy-niminen tytäryhtiö. Yhtiön toiminnan on tarkoitus käynnistyä 1.1.2019.

Perustettavalla tytäryhtiön tavoitteena on vauhdittaa erityisesti asemaseutujen kehittämistä. Toiminnassa huomioidaan kestävän kaupunkikehityksen periaatteet, kuten kohtuuhintainen asuminen ja vähähiilinen rakentaminen. Kaupunkien aktiivinen rooli kehittämishankkeissa tunnistetaan ja perustettava tytäryhtiö tekee kaupunkien kanssa tiivistä yhteistyötä.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli ja puolsi kokouksessaan 23.10.2018 asemaseuduilla sijaitsevan valtion eri toimijoiden omistaman kiinteistöomaisuuden kokoamista. Omistuksen hajaantuminen on hankaloittanut laajojen kehittämiskokonaisuuksien muodostamista sekä neuvotteluja kaupunkien ja muiden osapuolten kanssa.

Lisätietoja:

ministeri Vehviläisen erityisavustaja Tuomas Vanhanen, p. 046 923 3634, valtiovarainministeriö
neuvotteleva virkamies Pauliina Pekonen, p. 0295 530 081, valtiovarainministeriö

Hallintopolitiikka Kunta-asiat
Sivun alkuun