Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

SoteDigi Oy ja Vimana Oy yhdistyvät 1.2.2020 - yhtiölle valittu uusi hallitus

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2020 14.58
Tiedote

Valtion omistamat erityistehtäväyhtiöt SoteDigi Oy ja Vimana Oy yhdistyvät valtakunnalliseksi yhtiöksi 1.2.2020 alkaen. Valtiovarainministeriö on nimittänyt yhtiölle uuden hallituksen.

Yhdistyvälle yhtiölle on nimitetty uusi hallitus osakkeenomistajan päätöksellä 29.1.2020. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa OTM, Senior Advisor Timo Lepistö, joka on toiminut SoteDigi Oy:n hallituksen puheenjohtajana keväästä 2019.

Varapuheenjohtajaksi valittiin talouspolitiikan koordinaattori Markus Sovala valtiovarainministeriöstä sekä hallituksen jäseniksi kehitysjohtaja Harri Eskola Business Finlandista, hallitusneuvos Minna-Marja Jokinen valtiovarainministeriöstä, verotusneuvos Mirjami Laitinen, ICT-johtaja Kari Suominen Fingrid Oyj:stä ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä. Sovalalla ja Voipio-Pulkilla on kokemusta hallitustyöskentelystä SoteDigi Oy:ssä, Eskolalla ja Laitisella puolestaan Vimana Oy:ssä. Uusi hallitus aloittaa 1.2.2020.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 17.12.2019 valtion omistamien erityistehtäväyhtiöiden SoteDigi Oy:n ja Vimana Oy:n yhdistämistä. Yhdistäminen toteutettiin liiketoimintakaupalla, jolla SoteDigi Oy hankki Vimana Oy:n koko liiketoiminnan.

Valtakunnallisen yhtiön erityistehtävänä on osana julkisen sektorin kokonaisuutta kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja muiden toimialojen tuottavuutta ja vaikuttavuutta parantavia kansallisia digitaalisia ratkaisuja. Lisäksi erityistehtävänä on tukea viranomaisten kansallisten sähköisen asioinnin tukipalvelujen hyödyntämistä sekä edistää julkisen hallinnon ICT:n integraatiota ja yhteentoimivuutta. Yhtiö edistää myös tiedolla johtamista sekä asiakaslähtöisten ja kustannustehokkaiden ratkaisujen toteutusta tulevaisuuden digitalisaatiohyötyjen mahdollistamiseksi.

Lisätietoja:

Lainsäädäntöneuvos Salla Kalsi, valtiovarainministeriö, puh. 0295 530 430, salla.kalsi(at)vm.fi
Hallituksen puheenjohtaja Timo Lepistö, puh. 0400 821 815, [email protected]

Julkisen hallinnon ICT
 
Sivun alkuun