Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä:
Tarvitsemme uudistuksia, jotka ravitsevat yrittämisen maaperää

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 20.10.2018 19.00
Tiedote

Suomessa saa yrittää, kasvaa, menestyä, epäonnistua ja yrittää uudelleen, sanoi valtiovarainministeri Petteri Orpo Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Turussa lauantaina 20. lokakuuta.

”Maailma ympärillämme muuttuu kiihtyvällä nopeudella. Kansainvälisen politiikan lainalaisuudet ovat järkkyneet. Se vaikuttaa maailmankauppaan. Teknologinen kehitys muokkaa yhteiskuntia. Jättimäiset haasteet, kuten ilmastonmuutos, pakottavat meitä kohti yhä nopeampia ja tehokkaampia ratkaisuja”, ministeri Orpo sanoi puheessaan.

”Meidän poliitikkojen tehtävä tässä muutoksessa on selvä: Meidän on luotava ympäristö, jossa riskin ottaminen, työllistäminen ja kasvu on paitsi mahdollista, myös houkuttelevaa.”

Ministeri totesi, että tarvitsemme uudenlaiset pelisäännöt. Tarvitsemme uudistuksia, jotka ravitsevat yrittämisen maaperää: siksi on uudistettava niin verotusta, työelämää kuin sosiaaliturvaa.

”Verotuksessa meidän on jatkettava linjaa, joka tukee työtä ja yrittämistä. Meidän on purettava yrittämistä vaikeuttavaa sääntelyä.”

”Meidän on päivitettävä näkemyksemme työelämästä. Tänä päivänä yrittäminen on uusi normaali. Jo noin 170 000 ihmistä on yksinyrittäjiä. Kynnystä yrittäjyyteen on edelleen madallettava. Meidän pitää lisätä mahdollisuuksia yhdistää opiskelua tai palkkatyötä yrittämiseen.”

”Tässä on meidän poliitikkojen tehtävä, mahdollistaa yrittäjyys”, ministeri painotti puheessaan.

Suomen Yrittäjien Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät järjestetään 19.–20. lokakuuta Turussa.

Ministeri Orpon puhe Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä 20.10.

Lisätietoja:

erityisavustaja Anssi Kujala, puh. 040 056 7925, anssi.kujala(at)vm.fi

 
Sivun alkuun