Tilastokeskuksen pääjohtajaksi Marjo Bruun

Valtiovarainministeriö 19.6.2019 14.59
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt Tilastokeskuksen pääjohtajaksi agronomi Marjo Bruunin. Hän työskentelee nykyisin Tilastokeskuksen pääjohtajana.

”Valetiedon ympärillä käyty keskustelu ja toiveet tekoälyn hyödyntämisestä kiinnittävät huomion tilastojen ja faktatiedon merkitykseen yhteiskunnassa. Tilastokeskuslaisten tehtävänä on yhdistellä eri lähteistä saatavaa dataa ja tuottaa luotettavaa tietoa asiakkaiden hyödyksi ja yhteiskunnallisen keskustelun ja päätöksenteon pohjaksi. On hienoa saada jatkaa tätä monipuolista työtä osaavien kollegoiden kanssa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa juuri tässä ajassa”, Bruun sanoo.

Tilastokeskuksen pääjohtajana Bruun on toiminut vuodesta 2012. Hän toimii myös YK:n Euroopan talouskomission alaisen Euroopan tilastokonferenssin (CES) ja sen hallituksen puheenjohtajana. Aiemmin hän työskenteli johtotehtävissä muun muassa maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksessa (Tike), Commit Oy:ssä sekä Tieturi Oy:ssä.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä keskiviikkona 19. kesäkuuta. Bruun nimitettiin pääjohtajan virkaan viiden vuoden määräajaksi 1. heinäkuuta lähtien.

Lisätietoja:

Alivaltiosihteeri Päivi Nerg, puh. 0295 530 063, paivi.nerg(at)vm.fi