Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Valtiovarainministeri Mika Lintilä kutsui erityisavustajia

Valtiovarainministeriö 11.6.2019 13.46
Tiedote

Valtiovarainministeri Mika Lintilä on kutsunut erityisavustajikseen oikeustieteiden kandidaatti Jukka Ihanuksen, 41, valtiotieteiden kandidaatti Eeva Kärkkäisen, 29, kauppatieteiden tohtori Markus Lahtisen, 50, ja filosofian maisteri Niina Nurkkalan, 32.

Jukka Ihanus on kutsuttu keskustan ministeriryhmän erityisavustajaksi. Hän on työskennellyt aiemmin elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustajana sekä toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa johtajana. Ihanus on työskennellyt lisäksi muun muassa pääministereiden Matti Vanhanen ja Mari Kiviniemi poliittisena erityisavustajana sekä keskustan edustaryhmän kansliassa lainsäädäntösihteerinä.

Eeva Kärkkäinen on aloittanut valtiovarainministerin lehdistöasioista vastaavana erityisavustajana vastuualueenaan lisäksi keskustan ministeriryhmän viestintä. Kärkkäinen toimi edellisessä hallituksessa pääministeri Juha Sipilän kotimaan politiikan erityisavustajana. Aiemmin hän on työskennellyt politiikan toimittajana verkkojulkaisu MustReadissa ja keskustan pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa sekä eduskunta-avustajana.

Markus Lahtinen on aloittanut valtiovarainministerin talouspoliittisena erityisavustajana vastuualueenaan budjetti ja kansantalous. Lahtinen siirtyy tehtävään työskenneltyään aiemmin pääministeri Juha Sipilän talouspoliittisena erityisavustajana. Tätä ennen Lahtinen on työskennellyt Pellervon Taloustutkimuksen (PTT) kansantalouden tutkimusryhmän johtajana sekä kansantalouden professorina Tampereen yliopistossa.

Niina Nurkkala on aloittanut valtiovarainministerin kansainvälisten asioiden erityisavustajana. Nurkkala toimi edellisessä hallituksessa pääministeri Juha Sipilän EU-asioiden erityisavustajana. Nurkkala on aiemmin työskennellyt asiaintuntijana Plan International Suomessa, presidenttiehdokas Matti Vanhasen erityisavustajana Suomen Keskusta r.p:llä, kansainvälisten asioiden sihteerinä keskustan eduskuntaryhmässä ja kansanedustajien avustajana eduskunnassa.

Lisätiedot:

Keskustan ministeriryhmän erityisavustaja Jukka Ihanus, p. 050 463 9929