Hyppää sisältöön

Ajoterveysohjeet lääkäreille on päivitetty

Julkaisuajankohta 11.6.2013 11.40
Uutinen N5-62672

Sosiaali- ja terveysministeriö on päivittänyt lääkäreille tarkoitetut ajoterveysohjeet. Aiemmat ohjeet ovat vuodelta 2006. Päivitetyt ajoterveysohjeet ottavat huomioon uudet ajoterveysvaatimukset vuosilta 2011 ja 2013, ja niiden tarkoituksena on auttaa lääkäriä ajoterveysvaatimusten soveltamisessa käytännön työssä.

Ajoterveysvaatimusten tarkoituksena on liikenneturvallisuuden parantaminen. Ajoterveysvaatimuksilla ja ajokyvyn seurannalla varmistetaan, että moottoriajoneuvon kuljettajina voivat toimia ainoastaan sellaiset henkilöt, joilla on riittävä terveys. Liikenneturvallisuutta parantaa se, että ajoterveyteen kiinnitetään huomiota ja riskitekijöitä seurataan säännöllisesti.

Ajoterveysvaatimuksia sovelletaan kaikissa tilanteissa, joissa arvioidaan henkilön ajokykyä. Näitä ovat ajokortin hakeminen, ajokortin uusiminen ja muut tilanteet, joissa henkilöllä on velvollisuus toimittaa todistus ajoterveysvaatimusten täyttymisestä.

Samoja ajoterveysvaatimuksia sovelletaan myös lääkärin ilmoitusvelvollisuutta täytettäessä. Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa poliisille, jos potilaana olevan henkilön terveydentila on muutoin kuin tilapäisesti heikentynyt siten, etteivät ajoterveysvaatimukset täyty.

Lisätietoja

hallitusneuvos Anne Koskela, p. 02951 63384

verkkouutiset
Sivun alkuun