Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Syksyllä palkitaan Vuoden terve kunta ja Lupaavin yhteistoiminta-alue 2010

1.6.2010 13.07
Uutinen N5-55013

Vuoden terve kunta ja lupaavin yhteistoiminta-alue -kilpailuaika on päättynyt. Määräaikaan mennessä mukaan kilpailuun haki kuusi kuntaa ja kahdeksan yhteistoiminta-aluetta. Voittajat palkitaan syykuussa.

Kilpailuissa palkitaan aktiivisia edelläkävijäkuntia ja -alueita, jotka ovat ottaneet terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen sekä ennaltaehkäisevän työn suunnitelmiensa ja toimintansa painopisteeksi. Vuoden terve kunta -kilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Tänä vuonna palkinto myönnetään ensimmäistä kertaa myös lupaavimmalle yhteistoiminta-alueelle.

"Kilpailut antavat eväitä uusista toimintamalleista ja hyvistä terveyden edistämisen innovaatioista koulutus- ja kehittämistilaisuuksiin sekä kuntien käytännön työhön", Terveyden edistämisen politiikkaohjelman johtaja Maija Perho vakuuttaa. "Nyt jäämme pohtimaan, mille kunnille ja yhteistoiminta-alueille tunnustus hyvästä työstä kuuluu", hän jatkaa.

Mukaan kilpailuun hakivat seuraavat kunnat: Eurajoki, Rauma, Laukaa, Muurame, Ylöjärvi ja Salo sekä seuraavat yhteistoiminta-alueet: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio, Kainuun maakunta-kuntayhtymä, Peruspalvelukuntayhtymä Selänne, Läntinen perusturvapiiri, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä, Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi, Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä ja Liperin ja Outokummun sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alue.

Voittaja valitaan työryhmässä, johon kuuluu edustajia mm. sosiaali- ja terveysministeriöstä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, Suomen Kuntaliitosta ja Terveyden edistämisen keskuksesta. Syksyllä voittajille on jaossa yhteensä 30 000 euron arvoiset rahapalkinnot.

Palkinto on osa Terveyden edistämisen politiikkaohjelmaa, joka pyrkii varmistamaan sen, että terveysnäkökohdat otetaan huomioon kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, elinkeinoelämässä, työpaikoilla ja järjestöissä. Terveyden edistämisen politiikkaohjelman koordinoinnista vastaa peruspalveluministeri Paula Risikko.

Lisätietoja

ohjelmajohtaja Maija Perho, puh. 09 160 72409, [email protected]

 

verkkouutiset