Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Euroopan hätänumeropäivää 11.2. vietetään arjen sankareina

11.2.2010 6.53
Uutinen N5-54965

Helmikuun 11. vietetään Euroopan hätänumeropäivää, 112-päivää, jolloin korostetaan turvallisuuden merkitystä ihmisten arjessa. Suurin osa onnettomuuksista ja tapaturmista voidaan torjua, jos olemme Arjen sankareita eli teemme parhaamme onnettomuuksien ehkäisemiseksi. Vaaratilanteiden välttäminen ja niissä toimiminen kuuluvat pelastajien, poliisien, hätäkeskusten, sosiaali- ja terveystoimen edustajien sekä monien muiden arkipäivään.

112-päivää vietetään eri puolilla Suomea joka vuosi 11.2. Tänä vuonna Suomen 112-päivän suojelijoina toimivat peruspalveluministeri Paula Risikko ja sisäasiainministeri Anne Holmlund.

Ministeri Risikko muistutti 112-päivänä, että maltti on valttia talven keleissä.

"Suomessa noin 50 000 ihmistä joutuu vuosittain hakeutumaan hoitoon liukastumisesta aiheutuneiden vammojen vuoksi. Liukastumisia voi ehkäistä omalla varautumisella. Tärkeää on sopivien jalkineiden samoin kuin ilahduttavasti yleistyneiden liukuesteiden käyttäminen. Kävelysauvat ja -kepit, lonkkasuojaimet ja muut apuvälineet lisäävät turvallisuutta", ministeri Risikko sanoi.

Tietoa arjen sankaruudesta jaetaan 112-päivän tapahtumissa sekä kampanjan uusilla verkkosivuilla osoitteessa www.112-paiva.fi.

Lisätietoja

Yli-insinööri Olli Saarsalmi, puh. 09 160 73186

verkkouutiset