Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Euroopan perheministerit sopivat yhteistyöstä perheiden tukemisessa

16.6.2009 7.07
Uutinen N5-56075

Euroopan perhepolitiikasta vastaavat ministerit kokoontuvat 16.-17. kesäkuuta Wieniin keskustelemaan mahdollisuuksista perheystävällisempään politiikkaan. Kokouksessa keskustellaan muun muassa siitä, miksi monilla eurooppalaisilla on vähemmän lapsia kuin he haluaisivat, ja kuinka perheystävällistä politiikkaa voidaan toteuttaa. Suomesta kokoukseen osallistuu peruspalveluministeri Paula Risikko.

Ministeri Risikon mukaan Suomessa on tehty paljon perheystävällisemmän yhteiskunnan puolesta ja perheiden tukemista jatketaan edelleen.

"Yhteiskunta tarvitsee lapsia. Meidän on tuettava perheitä sellaisella politiikalla, joka luo ihmisille edellytyksiä hankkia lapsia. Esimerkiksi perheystävällisten työyhteisöjen luominen auttaa vanhempia sovittamaan yhteen työ- ja perhe-elämää", sanoi ministeri Risikko.

Perheministerikokouksen lopuksi valmistuvat perhepolitiikkaa linjaavat päätelmät. Niissä sovitaan, että jäsenmaat työskentelevät yhdessä sen tukemiseksi, että ihmiset voivat hankkia toivomansa määrän lapsia. Päätelmissä käsitellään perheystävällistä yhteiskuntaa ja lasten oikeuksia, naisten ja miesten välistä tasa-arvoa, työn ja perheen yhteensovittamista, tukea nuorille naisille ja miehille, ei-toivottua lapsettomuutta sekä johdonmukaista ja yhtenäistä perhepolitiikkaa.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Tarja Kahiluoto, puh. 050 380 6527
Neuvotteleva virkamies Outi Kuivasniemi, puh. 050 4350269

verkkouutiset