FI SV

Muutoksia Paras-uudistuksen organisoinnissa STM:ssä

19.3.2009 6.49
Uutinen N5-56393

Sosiaali- ja terveysministeriö uudelleenorganisoi projektiaan, jolla se vie kunta- ja palvelurakenne-uudistusta eteenpäin. Peruspalveluministeri Paula Risikko on päättänyt projektin asettamisesta.

Sosiaali- ja terveysministeriössä Paras-uudistukseen liittyvät asiat on jo aiemmin organisoitu projektiksi. Projektin tehtävänantoon ja organisoitumiseen on tullut muutoksia. Projekti muun muassa valmistelee kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevan lainsäädännön uudistuksen.

Projekti huomioi lainsäädäntötyössä valmisteltavana olevan terveydenhuoltolain. Se valmistelee myös sosiaali- ja terveysministeriön ehdotukset suunnittelu- ja valtionosuusjärjestelmän muutoksiksi.

Projektia johtaa laajennettu ohjausryhmä. Se ohjaa sosiaali- ja terveydenhuollon keskeiset linjausten ja kannanottojen muodostamista sekä lainsäädännön valmistelua. Ohjausryhmän puheenjohtaja on peruspalveluministeri Paula Risikkko. Jäseninä ohjausryhmässä on hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi, valtiosihteeri Terttu Savolainen sosiaali- ja terveysministeriöstä, valtiosihteeri Katariina Poskiparta työ- ja elinkeinoministeriöstä ja valtiosihteeri Carl Haglund opetusministeriöstä. Ohjausryhmässä on lisäksi muun muassa kuntien edustus.

Lisätietoja:

hallitusneuvos Päivi Salo, p. (09) 160 74130

verkkouutiset