Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Harmaa talous - musta tulevaisuus

6.9.2011 10.31
Uutinen N5-58144

Harmaa talous - musta tulevaisuus -kampanja kannustaa nuoria pohtimaan harmaata taloutta ja sen vaikutuksia omaan elämäänsä. Arkisilla valinnoilla meistä jokainen voi kaventaa harmaan talouden toimintamahdollisuuksia. Kampanja muistuttaa nuoria huolehtimaan oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan työntekijänä: työsopimus kannattaa tehdä kirjallisesti, työtä tehdään verokortilla ja palkka maksetaan pankkiin eikä käteen.

Kampanjan verkkosivustolle on koottu tietoa harmaasta taloudesta ja siellä voi testata  omaa tietämystään aiheesta. Kampanja näkyy katukuvassa "Välistävetäjä vie kaikilta" -teemalla ulkomainoksissa sekä poliisin ja tullin virka-autoissa, joihin liimataan syyskuun aikana teemalla olevat tarrat. Teemasta puhutaan myös Radio Voicen Heräämössä arkisin 5.-16.9.

Kampanjassa ovat mukana poliisi, sisäasiainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, oikeusministeriö, Tulli, Verohallinto, Akava, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Eläketurvakeskus, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Finanssialan Keskusliitto, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Palkansaajajärjestö Pardia, Rakennusteollisuus RT, Rakennusliitto, SAK, STTK, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL, Suomen Yrittäjät ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL.