Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Kunnat kisailevat vuoden terveimmän tittelistä

7.8.2009 11.15
Uutinen N5-56017

Vuoden terve kunta 2009 -kilpailu jatkuu elokuun loppupuolelle saakka. Kilpailussa palkitaan innovatiivinen ja aktiivinen kunta, joka on  terveyden edistämisen esikuva.

Kyse on sekä terveyttä edistävistä olosuhteista että palveluista. Saavatko lapset ja nuoret terveellistä kouluruokaa? Onko kuntalaisilla mahdollisuus harrastaa liikuntaa turvallisesti ja esteettömästi? Osallistuvatko järjestöt kuntalaisten yhteisöllisyyden vahvistamiseen?

Kilpailussa etsitään jo toteutettuja vaikuttavia toimintamalleja ja hyviä käytäntöjä terveyden edistämiseen. Kyse ei ole yksittäisistä tempuista tai hankkeista, vaan suunnitelmallisesta ja laaja-alaisesta työstä, johon eri osapuolet ovat sitoutuneet.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen kunnat, jotka kokevat olevansa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen esikuvia. Parhaat kilpailuvastaukset kootaan yhteiseen julkaisuun auttamaan kehittämistyötä niissä kunnissa, jotka eivät ole vielä mieltäneet terveyden edistämisen inhimillisiä ja taloudellisia hyötyjä.

Kilpailun järjestävät Terveyden edistämisen politiikkaohjelma, sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Lisätietoja

Ohjelmajohtaja Maija Perho, puh. (09) 160 72409
Neuvotteleva virkamies Taru Koivisto, puh. (09) 160 73166
Projektipäällikkö Kaarina Wilskman, puh. 020 610 7689, THL

verkkouutiset