Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Lääkehuollon hallinnon uudelleen organisointiin projektipäälliköksi Vesa Jormanainen

Julkaisuajankohta 3.3.2009 14.24
Uutinen N5-56419

Lääkehuollon hallinnon uudelleen organisoimisen projektiin on asetettu päätoiminen projektipäällikkö. Projektipäälliköksi on nimitetty Vesa Jormanainen ajalle 2.3. - 31.8.2009. Jormanainen siirtyy tehtävään Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohdon ylilääkärin tehtävistä. Projektin koordinointia vahvistetaan myöhemmin keväällä Kuopioon nimettävällä projektikoordinaattorilla.

Projektipäällikön tehtäviin kuuluu projektin hallinnointiin ja valmistelun johtamiseen liittyvät tehtävät projektiorganisaatiossa projektiryhmän puheenjohtajan Marja-Liisa Partasen ohjauksessa. Projektipäällikkö vetää ja koordinoi projektin sihteeristön toimintaa ja suunnittelee yhteistyössä konsulttitoimisto Bearing Point Oy:n kanssa projektin etenemisaikatauluja. Valmisteluorganisaatiossa toimivat ohjaus- ja projektiryhmä alatyöryhmineen.

Lääkehuollon hallinnon uudelleen organisoimisen projektissa valmistellaan perustettavaa uutta Lääkealan keskusta koskeva lainsäädäntö, keskuksen strategia ja toimintalinjaukset sekä kaikki uuden organisaation käynnistämiseen ja alueellistamiseen liittyvät toiminnot. Uudelleenorganisointi käsittää Lääkelaitoksen ja Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohdon tehtävät sekä lääkehuoltoon liittyviltä osin muiden sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan virastojen ja laitosten tehtäviä.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on käynnissä projekti lääkehuollon hallinnon tehtävien uudelleen organisoimiseksi.  Projektissa lääkehuollon hallinnon tehtävät on tarkoitus organisoida uudelleen perustamalla uusi Lääkealan keskus, joka aloittaisi toimintansa 1.9.2009. Lääkealan keskuksen sijaintipaikaksi tulee Kuopio. Uuden Lääkealan keskuksen on tarkoitus aloittaa toimintansa Kuopiossa tutkimus- ja kehittämistoiminnalla, muut toiminnat siirretään vaiheittain 31.8.2014 mennessä. Lääkehuollon hallinnon tehtävien uudelleen organisointi edellyttää lakimuutoksia, joista on tarkoitus antaa hallituksen esitys kevään kuluessa.

Lisätietoja

Anne Koskela, hallitusneuvos, STM, p. (09) 160 74340

Marja-Liisa Partanen, ylijohtaja, Lääkelaitos, p. (09) 4733 4200

verkkouutiset
 
Sivun alkuun