Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ministeri Risikko: Veteraanien kuntouttavia palveluja lisätään

4.9.2010 10.01
Uutinen N5-55992

Peruspalveluministeri Paula Risikko kertoi Kaunialan sotavammasairaalassa oleville veteraaneille veteraanikuntoutuksen uudistamisesta eduskunnassa lauantaina 4. syyskuuta. Ministeri Risikko ja eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov tapasivat veteraaneja Pikkuparlamentissa.

Ministeri Risikon mukaan uusi kuntouttavien, kotiin vietävien palvelujen malli ollaan ottamassa käyttöön.

"Mallin jujuna on se, että se sisältää säännöllisen toimintakyvyn sekä hoito- ja kuntoutustarpeen arvioinnin. Kaikki veteraanit hyötyvät tästä. Mallin käyttöönoton varmistamiseksi hallitus sopi veteraanikuntoutusmäärärahan tason nostosta budjettiriihessä", Risikko totesi.

Ministeri Risikko kertoi, että sotainvalidi- ja veteraanipolitiikan lähivuosien toimintasuunnitelmaa valmistellaan tänä syksynä. Siinä linjataan vuosien 2010-2015 kehittämisen painopisteitä.

Ministeri Risikko nosti tilaisuudessa esille myös Ruotsissa asuvien sotainvalidien tilanteen.

"Ensi vuoden alusta Ruotsissa asuvat sotainvalidit tulevat tasaveroiseen asemaan Suomessa asuvien kanssa, kun heidän kotipalvelunsa tulevat korvauksen piiriin. Kaikkiaan sotainvalidi- ja veteraanietuuksiin käytetään valtion budjetissa vuonna 2011 arviolta 351 miljoonaa euroa."     

Kaunialan sotavammasairaalan vierailun eduskuntaan järjesti International Chauffer Club Helsinki ry (ICCH). Se järjestää kahdesti vuodessa veteraaneille ajelun ja tutustumisen pääkaupunkiseudun kohteeseen.

verkkouutiset