Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Risikko ja uskonnolliset yhteisöt: Perheille enemmän yhteistä aikaa

Julkaisuajankohta 24.11.2011 12.14
Uutinen N5-58759

Suomessa toimivien kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen edustajat kokoontuivat keskustelemaan lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisystä ja vanhemmuuden tukemisesta sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon johdolla 23. marraskuuta Helsingissä.

Perheiden yhteisen ajan puute ja aikataulutettu arki huolestuttivat keskustelutilaisuuden osanottajia, ja he päättivät kannustaa yhdessä kaikkia suomalaisia perheitä varaamaan enemmän kiireetöntä aikaa pelkkään yhdessäoloon. Vaikka perheet ovat erilaisia, kaikkia perheitä yhdistää yhteisen ajan tarve.

Tutkimusten mukaan työ ja harrastukset vievät perheenjäseniä eri suuntiin niin, että yhdessä olemiselle ei välttämättä jää juuri lainkaan aikaan. Tästä yksi merkki on se, että perheet syövät yhdessä yhä harvemmin.

Kirkot ja uskonnolliset yhteisöt mukaan syrjäytymisen ehkäisyyn

Keskustelutilaisuudessa haettiin myös eväitä köyhyyttä, syrjäytymistä ja terveysongelmia vähentävään toimenpideohjelmaan, joka on yksi hallituksen kärkihankkeista. Poikkihallinnollista ohjelmaa koordinoi sosiaali- ja terveysministeriö ja sen valmistelu on käynnissä. Kirkot ja uskonnolliset yhteisöt on kutsuttu mukaan työhön.

Yksi toimenpideohjelman kokonaisuuksista on lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy. Kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen edustajat pohtivat tapaamisessa, miten vanhempia autetaan kasvatusvastuun kantamisessa. Osallistujat pitivät tärkeänä myös uskonnollisten yhteisöjen roolia yhteisöllisyyden rakentajana. 

"Kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen panos on tärkeä perheiden tukemisessa ja syrjäytymisen ehkäisyssä. Kirkot ja seurakunnat on pidettävä mukana, kun etsimme keinoja perheiden hyvinvoinnin parantamiseen. Tavoite on yhteinen", ministeri Risikko painotti.

eskustelutilaisuus oli jatkoa ministeri Risikon tammikuussa 2011 aloittamalle vuoropuhelulle kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen kanssa. Vuoropuhelu sosiaali- ja terveysministeriön ja uskonnollisten yhteisöjen kanssa jatkuu alkuvuodesta 2012.

Lisätietoja

erityisavustaja Suvi Aherto, p. 050 349 6121, [email protected]

verkkouutiset
 
Sivun alkuun