Hyppää sisältöön

Ministeri Risikko vierailee OECD:ssä

Julkaisuajankohta 26.3.2009 14.03
Uutinen N5-56387

Peruspalveluministeri Paula Risikon mukaan OECD:n antamat suositukset otetaan huomioon Suomen terveydenhuoltojärjestelmän uudistuksessa. "Suositukset ovat tänä päivänä jopa ajankohtaisempia kuin silloin kun ne annettiin. Uudistukset on syytä tehdä harkiten ja vaikka niiden suunnasta olisi laajakin yksimielisyys, niin monet tekijät vaikuttavat etenemiseen", totesi ministeri Risikko vieraillessaan OECD:n edustajistossa Pariisissa 26. maaliskuuta.

Ministeri Risikko esitteli taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:lle Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujen kehitystä vuoden 2005 jälkeen. OECD arvioi Suomen sosiaali- ja terveyspalveluja vuonna 2005, ja tulosten mukaan Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on hyvätasoinen. Kuitenkin OECD kannusti Suomea ryhtymään terveydenhuoltojärjestelmän rakenteellisempaan uudistamiseen, jotta järjestelmän rahoituksellinen kestävyys ja voimavarojen tehokas käyttö pystytään takaamaan.

Ministeri Risikko vierailee OECD:n edustajistossa Pariisissa 26.-27. maaliskuuta.

OECD: Suomen terveydenhuoltojärjestelmä hyvätasoinen (Tiedote 7.12.2005)

OECD:n terveydenhuoltoarviointien sarjassa ilmestynyt raportti "OECD Reviews of Health Systems: Finland " (ISBN 9264013822) on saatavilla OECD:n maksullisesta verkkokirjakaupasta

OECD Online Bookshop 

Toimittajat saavat raportin myös järjestön extranet-palvelusta.

Lisätietoja

Erityisavustaja Anna Manner-Raappana, puh. 040 575 6618

verkkouutiset
Sivun alkuun