Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Risikko: Yhteistyötä kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen kanssa perheiden tukemiseksi on lisättävä

Julkaisuajankohta 20.1.2011 14.07
Uutinen N5-57147

Ministeri Risikko haluaa lisätä yhteistyötä kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen kanssa vanhemmuuden tukemiseksi ja lasten oikeuksien edistämiseksi. Aiheesta järjestetään keskustelutilaisuus kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen kanssa perjantaina 21. tammikuuta Helsingissä.

"Arvostan kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen tekemää työtä perheiden parissa. Olen halunnut kutsua Suomessa vaikuttavat kirkot ja uskonnolliset yhteisöt keskustelemaan siitä, miten voimme yhdessä ja yhteistyötä vahvistaen tukea isiä ja äitejä heidän tehtävässään lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien edistämiseksi", peruspalveluministeri Risikko totesi.

Kirkot, herätysliikkeet ja uskonnolliset yhteisöt tekevät paljon työtä perheiden parissa. Esimerkiksi Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakuntien lapsi-, nuoriso- ja perhetyö voidaan nähdä ennaltaehkäisevänä lastensuojelutyönä. Toisaalta pienempien kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen jäseninä on runsaasti esimerkiksi maahanmuuttajia ja heidän perheitään, joille tuen tarjoamien varhaisessa vaiheessa on tärkeää. Myös ortodoksinen ja katolinen kirkko sekä juutalainen ja islamilainen uskonnollinen yhteisö ovat merkittäviä vaikuttajia maahanmuuttajien keskuudessa. Romaniväestön keskuudessa puolestaan helluntaiseurakunnat ovat tärkeässä asemassa.

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämistä muun muassa alueellisissa KASTE-hankkeissa. Tavoitteena on kehittää hallinnonalojen yhteistyötä ja sujuvaa tiedonkulkua. Lapsia, nuoria ja perheitä halutaan tukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa heidän arkisissa elinympäristöissään, kuten kodeissa ja kouluissa.

Lisätietoja

hallitussihteeri Heidi Manns-Haatanen, p. 09 160 73812
erityisavustaja Anna Manner-Raappana, p. 09 160 74157

verkkouutiset
 
Sivun alkuun