Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministerikokous: Sukupuolten tasa-arvo kasvun ja työllisyyden perustana

Julkaisuajankohta 25.3.2010 11.24
Uutinen N5-54949

Espanjan puheenjohtajakauden epävirallinen tasa-arvoministerikokous pidetään 25.- 26. maaliskuuta Valenciassa. Suomea kokouksessa edustaa valtiosihteeri Marcus Rantala. Kokouksen teemana on "Sukupuolten tasa-arvo kasvun ja työllisyyden perustana".

Ministerit keskustelevat muun muassa siitä, miten tärkeää sukupuolinäkökulman sisällyttäminen on valmisteilla olevaan EU:n yhteiseen toimintasuunnitelmaan, Eurooppa 2020 -strategiaan. Tasa-arvopolitiikalla voidaan vaikuttaa myönteisesti talouteen ja kasvuun. Kun sukupuolinäkökulma otetaan huomioon talouskasvua, työllisyyttä ja köyhyytta koskevissa toimissa päästään parempiin tuloksiin.

Valtiosihteeri Rantala korostaa puheenvuorossaan, etta naisten työllisyyttä nostetaan muun muassa parantamalla mahdollisuuksia työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen sekä oikeudenmukaisella palkkauksella. Myös EU-tason toimia samapalkkaisuuden edistamiseksi tarvitaan. Rantala toteaa lisaksi, että naisia pitää kannustaa siirtymään miesvaltaisille aloille ja päinvastoin.

Kokouksen päätteeksi puheenjohtajamaiden trio Espanja, Belgia ja Unkari esittelevät sukupuolten tasa-arvoa koskevan julistuksen.

Lisätietoja ylitarkastaja Sari Vuorinen, puh. 050 364 7823
verkkouutiset
 
Sivun alkuun