Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Vuoden 2011 äitienpäiväkunniamerkit haettavissa

1.10.2010 10.36
Uutinen N5-56365

Ehdotuksia vuoden 2011 äitienpäiväkunniamerkkien saajiksi voi toimittaa aluehallintovirastoihin. STM tekee esityksen myönnettävistä kunniamerkeistä aluehallintovirastojen esityksen perusteella. Kunniamerkit luovutetaan äitienpäivänä Helsingissä pidettävässä juhlatilaisuudessa, jonka käytännön järjestelyt hoitaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Kunniamerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti lasten ja nuorten kasvattajana sekä perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä. Huomioon otetaan myös yhteiskunnallinen kasvatusvastuu, kuten toiminta lastensuojelu- ja perhejärjestöissä, koululautakunnissa ja vanhempainyhdistyksissä. Ehdokkaan alaikäraja on 40 vuotta.

Pyrkimyksenä on, että palkittavat äidit edustaisivat monipuolisesti tämän päivän äitejä. Lasten lukumäärä ei ole tärkein merkin myöntämisperuste. Biologisten äitien lisäksi myös adoptio- ja sijaisäitejä voidaan esittää palkittaviksi. Kunniamerkkiä ei myönnetä ammatikseen kasvatustyötä tekevälle henkilölle.

Kunniamerkkiä voi hakea järjestö, yhteisö tai esitettävän henkilön oma lapsi tai lapset. Esityksiä tehtäessä tulee käyttää siihen tarkoitettua lomaketta. Lomakkeita löytyy esimerkiksi julkishallinnon suomi.fi -verkkopalvelusta.

Hakuajat päättyvät marraskuussa. Tarkemmat aluekohtaiset hakuajat ja -ohjeet löytyvät aluehallintovirastojen verkkosivuilta.

verkkouutiset