Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Vassiliou vierailee Suomessa

11.6.2009 6.04
Uutinen N5-56088

EU:n terveyskomissaari Androulla Vassiliou vierailee Suomessa 10.-11. kesäkuuta. Vierailun aikana terveyskomissaari Vassiliou keskustelee peruspalveluministeri Paula Risikon kanssa mm. komission aloitteesta, joka koskee lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Vassiliou tapaa myös pääministeri Matti Vanhasen ja maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan.

Vassiliou osallistuu juhlapuhujana torstaina 11. kesäkuuta sosiaali- ja terveysministeriön ja opetusministeriön järjestämään työseminaariin, jonka aiheena on lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Seminaariin osallistuvat eri hallinnon alojen edustajat, asiantuntijat, tutkijat sekä lasten ja nuorten järjestöjen edustajat.

Lapset ja nuoret saavat puheenvuoron seminaarin paneelissa, jossa he voivat kommentoida edeltäviä esityksiä ja tuoda esille omia toiveitaan, näkemyksiään ja kehittämisehdotuksiaan. Tavoitteena on, että nuoret saataisiin itse edistämään omaa terveyttään ja hyvinvointiaan.

Seminaari liittyy komission tärkeään aloitteeseen lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Taustalla on vuosille 2008 - 2013 laadittu EU:n terveysstrategia, jossa käsitellään myös jäsenmaiden nuorten terveyttä ja sitä määrittäviä tekijöitä. Aloite pyrkii lisäämään yhteistä tietoisuutta ja yhteisiä ponnisteluja nuorten terveysongelmien ratkaisemiseksi ja terveystilanteen parantamiseksi
verkkouutiset