Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Nuoretpelissa.fi tarjoaa tietoa ja tukea kasvattajille

Julkaisuajankohta 18.5.2011 8.23
Uutinen N5-57762

Rahapelaaminen kiinnostaa nuoria, mutta nuoret ovat aikuisia alttiimpia pelaamisen ongelmille. Kaikki rahapelit on nykyään kielletty alle 18-vuotiailta, raha-automaateissa uusi ikäraja tulee voimaan siirtymäajan jälkeen heinäkuussa. Sosiaali- ja terveysministeriön ja sisäasiainministeriön yhteinen Nuoretpelissa.fi -sivusto tarjoaa kasvattajille tietoa nuorten rahapelaamisesta ja tukea pelihaittojen ehkäisemiseen.

www.nuoretpelissa.fi

Sivusto perustuu painotuoreeseen Nuoret pelissä -tukiaineistoon, jonka on tuottanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhdessä Elämä On Parasta Huumetta ry:n Pelitaito-projektin kanssa. Aineisto kannustaa aikuisia kiinnostumaan nuorten pelaamisesta, oli kyseessä sitten rahapelaaminen tai digitaalinen pelaaminen.

Suomessa rahapelien ikärajat ovat olleet eurooppalaisittain poikkeuksellisen alhaiset. Täysi-ikäisyyden vaatimuksella halutaan suojella nuoria rahapelien haitoilta, kuten rahankäyttöön ja sosiaalisiin suhteisiin liittyviltä ongelmilta.

"Ikärajamuutos on erittäin merkittävä. Alaikäisten rahapelaaminen on ollut yleistä Suomessa. Pelkkä lainmuutos ei tilannetta kokonaan muuta, vaan tarvitsemme myös asennemuutosta rahapelaamiseen", toteaa kehittämispäällikkö Saini Mustalampi THL:stä.

Lisätietoa

kehittämispäällikkö Saini Mustalampi, THL, p. 0400 928 303, [email protected]
projektipäällikkö Inka Silvennoinen, Elämä On Parasta Huumetta ry, p. 050 366 5279, [email protected]

verkkouutiset
 
Sivun alkuun