Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Depression tehokkaaseen hoitoon kolmiomalli

14.1.2010 10.54
Uutinen N5-54977

Depressiohoitaja perusterveydenhuollossa -esite on ilmestynyt. Esitteen tarkoituksena on laajentaa monialaista yhteistyötä depression hoidossa.

Depression hoidon kolmiomallissa terveyskeskuslääkärin potilaat käyvät lyhyen aktiivisen hoitojakson depressiohoitajan luona omalla terveysasemalla. Depressiohoitaja opastaa ja tukee potilasta sekä seuraa lääkehoitoa ja toipumista. Yhteistyöhön osallistuu konsultoiva psykiatri.

Suomessa toimii tällä hetkellä alle sata depressiohoitajaa. Kansallinen mielenterveys- ja päihdesuunnitelma (Mieli 2009) suosittaa kaikkiin terveyskeskuksiin depressiohoitajatyömallia ja perusterveydenhuollon vahvistamista psykiatrisella konsultaatiotuella.

Depressiohoitaja perusterveydenhuollossa -esite on tarkoitettu mielenterveystyötä tekevien ja sitä kehittävien henkilöiden perehdyttämiseen. Julkaisu sopii myös vasta-aloittaneille depressiohoitajille, omalääkäreille ja konsultoiville psykiatreille.

Esite on julkaistu STM:n ja THL:n yhteistyönä, osana masennusperäisen työkyvyttömyyden vähentämiseen tähtäävää Masto-hanketta.

verkkouutiset