Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Pitchauksia, rahapalkintoja ja parempia palveluita

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 4.12.2017 15.03
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) torstaina 30.11. järjestämässä Slushin oheistapahtumassa ei pönötetty, vaan pitchattiin lennokkaasti.

STM oli kutsunut tapahtumaan start-up-yrityksiä, sovellusten tekijöitä sekä terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottajia. Tapahtumassa viranomaiset pitchasivat ja kertoivat, mitä heillä on tarjottavana start-upeille. Viranomaiset muun muassa antoivat vinkkejä, miten start-upien kannattaa lähestyä terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottajia. Lisäksi STM, Kela ja THL kertoivat Kanta-palveluiden Omatietovarannosta.

Tilaisuuden huipensi STM:n käynnistämä suunnittelukilpailu sovellusten kehittäjille. Kilpailussa haetaan uudenlaisia Omatietovarantoa hyödyntäviä terveys- ja hyvinvointisovelluksia. Kilpailun voittajille on varattu yhteensä 500 000 euron rahoitus.

Tapahtuman tarkoituksena oli muun muassa edistää suomalaisten terveys- ja hyvinvointialan start-up-yritysten menestymismahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla sekä kiihdyttää palvelutuottajien ja start-upien yhteistyötä.

Tavoitteena on, että tapahtuman innoittamana syntyisi uusia sähköisiä terveys- ja hyvinvointipalveluja. Yksi sote-uudistuksen tavoitteista on, että sähköiset palvelut parantavat ihmisten sosiaali- ja terveyspalveluja ja edistävät hyvinvointia.

STM:n kanssa tapahtuman järjestivät Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Kela, Työterveyslaitos (TTL), HealthSpa ja Kanta-palvelut.

Valokuvia ja videoita tapahtumasta

​​Opening: Welcome to Finland – The world’s best platform for Health Tech innovations

Practical tips for collaboration with healthcare and welfare organizations

Kanta ecosystem and Kanta PHR for a start-up: why you should join, and how?

Collaboration proposals to startups: reverse pitch

Winners of the reverse pitch announced and awarded

Hyvinvointihack & THL Health Profile Hack prize ceremony

Elements of successful collaboration with startups

Health and wellbeing app design competition

Twiittailua tilaisuudesta

Lisätietoa

Suunnittelukilpailu

erityisasiantuntija Anna Kärkkäinen, STM, p. 02951 63702, [email protected]

Yleistä tilaisuudesta

erityisasiantuntija Jukka Lähesmaa, STM, p. 02951 63139, [email protected]

 
Sivun alkuun