Ralf Sund sai Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Miehen työ-palkinnon

13.6.2011 10.16
Uutinen N5-57889

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) jakoi 13.6.2011 vuotuisen Miehen työ-palkinnon Ralf Sundille. TANE:n neuvottelukunta on jakanut vuodesta 1998 Miehen työ - palkinnon henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin tai poikiin liittyen.

TANE on parlamentaarinen neuvottelukunta, jonka toimintakausi on eduskunnan istuntokausi. TANE on luonteeltaan pysyvä, ja sillä on neuvoa antava asema valtionhallinnossa sukupuolten tasa-arvoa koskevissa asioissa. Hallinnollisesti TANE on sijoitettu sosiaali- ja terveysministeriöön.

Ralf Sund sai palkinnon rohkeasta keskustelunavauksesta, jolla hän on nostanut esiin miesten heikon aseman huoltajina eron jälkeen, sekä siitä työstä, jota hän on tehty miesten auttamiseksi. Ralf Sund tuli julkisuuteen oman eroprosessinsa aikana ja auttoi muita vastaavassa tilanteessa olevia miehiä. Sund otti yhteyttä Miessakkeihin, joka on miesten parissa työskentelevä järjestö. Miessakeissa Ralf kehitti projektityöntekijänä Erosta elossa - toimintamallin, joka tukee ja opastaa miehiä ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä.

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Heidi Hautala luovutti palkinnon Sundille.

verkkouutiset