Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Pohjoismaisen hyvinvointikonferenssin raportti on julkaistu

11.10.2011 8.02
Uutinen N5-58463

Globalisaatio, kansainvälinen taloustilanne, väestön ikääntyminen ja lisääntyvä hoivatarve on haaste julkisesti rahoitetulle hyvinvointivaltiolle. Voiko pohjoismainen malli toimia esimerkkinä muulle maailmalle? Tästä keskusteltiin Suomen järjestämässä pohjoismaisessa hyvinvointikonferenssissa "What Role will the Nordic Welfare Model Play in Globalization" Helsingissä huhtikuussa. Konferenssi oli osa Suomen puheenjohtajuusvuoden ohjelmaa Pohjoismaiden ministerineuvostossa vuonna 2011.

Konferenssiraportti on nyt julkaistu. Raportti sisältää yhteenvedon konferenssin sisällöstä sekä puhujien esittelyt ja työpajojen tulokset.

Konferenssin tavoitteena oli selvittää, kuinka pohjoismainen hyvinvointimalli voi osaltaan vaikuttaa kansainvälisiin hyvinvointistrategioihin. Tavoitteena oli myös valaista pohjoismaisten ja kansainvälisten hyvinvointiohjelmien sisältöä sekä keskustella niiden vaikutuksista, haasteista ja vaihtoehdoista. Konferenssin järjestivät sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Pohjoismainen hyvinvointikeskus.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Anne Eriksson, p. +358 50 5010660, [email protected]
neuvotteleva virkamies Ralf Ekebom, p. +358 50 5638346, [email protected]
johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, p. +358 50 3310314, [email protected]

verkkouutiset