Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

STM mukana Pride-viikon tapahtumissa

Julkaisuajankohta 24.6.2014 10.31
Uutinen N5-64770

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on mukana useissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikon Helsinki Priden tapahtumissa. Pride-viikon tämän vuoden pääteema on työelämä. Tervetuloa mukaan!

ti 24.6. klo 18-22
Jotain siltä väliltä -elokuvan ilmaisnäytös + keskustelu translaista + Peijakas! dj:t
(Ravintola Dubrovnik, Eerikinkatu 11)

Riikka Kaihovaaran dokumentti "Jotain siltä väliltä" seuraa transprosessia läpikäyvän Ninon elämää neljän vuoden ajan. Näytöksen jälkeisessä keskustelussa mukana ylijohtaja  Kirsi Varhila STM:stä. Tilaisuuden järjestää Amnestyn Suomen osasto ry.


ke 25.6. klo 17.30-19.30
Transihmiset ja työelämä - Mitä uutta tasa-arvolain uudistus tuo tullessaan? (Töölön kirjasto, Mika Waltari -sali, Topeliuksenkatu 6)

LHBT-ihmisten syrjinnän suoja on tehostumassa uuden yhdenvertaisuuslain ja tasa-arvolain uudistuksen myötä. Keskustelutilaisuudessa mukana hallitussihteeri Johanna Hautakorpi STM:stä. Tilaisuuden järjestävät Setan transpoliittinen valiokunta ja Trasek ry.


pe 27.6. klo 13-16
Taike Pride - Yhdenvertaisuus taiteen kentällä HLBTIQ-näkökulmasta
(Taiteen edistämiskeskus, Vuorikatu 24)

Seminaarissa keskustellaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta taide- ja kulttuurikentällä kokijoina ja tekijöinä. Taiteen rahoittajien paneelissa mukana hallitussihteeri Johanna Hautakorpi STM:stä. Tilaisuuden järjestää Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Seta ry:n ja Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa.


la 28.6. klo 14-18
Ministeriöiden yhteinen teltta puistojuhlassa Sinebrychoffin puistossa

Teltalla jaetaan tietoa muun muassa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslainsäädännön uudistuksesta, perus- ja ihmisoikeusyhteyshenkilöiden verkoston lhbt-työryhmän työstä ja sisäministeriön syrjinnän vastaisesta työstä.


Lisätietoa näistä tapahtumista sekä Pride-viikon koko ohjelman löydät verkosta:

Pride-viikon ohjelma (HeSeta)

Lisätietoja

hallitussihteeri Johanna Hautakorpi, p. 02951 63235, [email protected]

verkkouutiset
 
Sivun alkuun