Stop köyhyys! -teemaviikko tekee köyhyyttä näkyväksi

22.11.2010 10.25
Uutinen N5-56744

Tämä viikko on köyhyyden ja syrjäytymisen torjunnan teemaviikko. Teemaviikon aikana järjestetään useita tapahtumia, joilla köyhyyttä tehdään näkyväksi.

Stop köyhyys! -päivää vietetään 23. marraskuuta eri puolilla Helsinkiä. Muusikko Lauri Schreck laulaa metrossa lauluja köyhyydestä ja yhteiskunnasta kello 12-14. Metroradan varrella Kampin kauppakeskuksessa, Narinkkatorilla, Vaasanaukiolla Sörnäisissä sekä Herttoniemen metroasemalla järjestetään erilaisia tapahtumia kello14-17. Illalla kello 19-21 Tuomiokirkon portailla sytytetään köyhyyden torjunnan kynttilöitä.

Teemaviikko näkyy myös mainoskampanjana metroasemilla ja seutubusseissa. Lisäksi viikon aikana järjestetään päättäjille seminaareja köyhyyden ja syrjäytymisen torjunnasta. Teemaviikon tarkempi ohjelma löytyy THL:n Stop köyhyys! -sivustolta.

Stop köyhyys! -päivä ja teemaviikko ovat osa Euroopan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuotta 2010.  Jokainen EU-maa toteuttaa teemavuotta omalla kansallisella ohjelmallaan, jossa teemavuoden tavoitteet sovitetaan maan tilanteeseen ja tarpeisiin. Suomessa pääaiheeksi on valittu osallisuus ja yhteenkuuluvuus.

Tapahtumissa ja hankkeissa puheenvuoro annetaan köyhille ja syrjäytyneille sekä heidän kanssaan työskenteleville vapaaehtoistyöntekijöille, järjestöille ja sosiaalityöntekijöille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koordinoi teemavuoden toteutusta Suomessa. Hanketta rahoittavat sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan unioni.

Lisätietoja

sosiaalineuvos Aune Turpeinen, p. 09 160 74489