Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Arjen käyttö on sallittua - Tapaturmapäivä 13.8.

13.8.2010 6.20
Uutinen N5-55728

Perjantai 13. elokuuta on Tapaturmapäivä. Päivän teema on tänä vuonna "Arjen käyttö on sallittua". Erityisesti lapsiperheissä arki on alkamassa, kun vanhemmat palaavat lomilta töihin ja lapset kouluihin ja päiväkoteihin. Turvallisen arjen varmistamiseen tarvitaan suunnittelua ja selkeitä pelisääntöjä - järjen käyttöä arjessa.

Syksyn alkaessa niin pienten kuin isompienkin koululaisten kanssa on hyvä keskustella turvallisista reiteistä, liikennesäännöistä sekä pyöräilykypärän ja heijastimen käytöstä. Myös kodin turvallisuus kannattaa tarkistaa lomilta palattua. Toimiihan palovaroittimen paristo? Mistä löytyy sammutuspeitto? Tietäväthän kaikki perheenjäsenet, miten vaaratilanteissa toimitaan ja erityisesti miten niitä vältetään?

Tapaturmapäivän valtakunnallinen päätapahtuma on tänä vuonna Vaasassa, jossa järjestetään erilaisia yleisötapahtumia ja asiantuntijaseminaari. Lisäksi monissa muissa kaupungeissa järjestetään Tapaturmapäivään liittyviä tempauksia. Vinkkejä arjen vaaratilanteiden välttämiseen löydät Tapaturmapäivän sivuilta.

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Tapahtumaa ovat järjestämässä sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Poliisihallitus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Työturvallisuuskeskus, Turvatekniikan keskus, Terveyden edistämisen keskus, Liikenneturva, Puolustusvoimat, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Finanssialan Keskusliitto, Tapaturmavakuutuslaitosten liitto ja Suomen Kuntaliitto.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Hannu Tapola, STM, p. 040 526 1152, [email protected]
tiedottaja Kaisa Hara, Liikenneturva, p. 020 728 2317, [email protected]

verkkouutiset