Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Suunnitteluryhmä valmistelee vammaistutkimuksen professuuria

Julkaisuajankohta 20.1.2011 11.01
Uutinen N5-57145

Suomessa kaivattaisiin lisää tietoa vammaisten arjesta. Vammaistutkimuksen vahvistaminen onkin yksi viime elokuussa julkaistun vammaispoliittisen toimintaohjelman (VAMPO) tavoitteista.

Vammaistutkimus on monitieteinen ala, jossa tehdään yhteiskuntatieteellistä, humanistista, oikeustieteellistä ja jonkin verran myös kasvatustieteellistä ja lääketieteellistä tutkimusta. Sosiaalisen vammaistutkimuksen kohteena ovat vammaisuuden yhteiskunnalliset merkitykset ja vaikutukset.

Peruspalveluministeri Paula Risikko perustaa suunnitteluryhmän viemään eteenpäin vammaistutkimuksen professuuria. Suunnitteluryhmässä ovat mukana Suomen vammaistutkimuksen seura, Kynnys ja Vammaisfoorumi.

Ministeri Risikon mukaan alan professuurin perustaminen parantaisi ja vakiinnuttaisi vammaistutkimuksen asemaa Suomessa. Vastaavia professuureja on jo esimerkiksi Iso-Britanniassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.

Lisätietoja

Valtiosihteeri Vesa Rantahalvari, p. 09 160 73165

verkkouutiset
 
Sivun alkuun