Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Syrjäytymistä torjuvia käytäntöjä palkittiin

Julkaisuajankohta 30.11.2010 14.10
Uutinen N5-56836

Stop köyhyys! -teemavuoden kolme parasta köyhyyttä ja syrjäytymistä torjuvaa käytäntöä palkittiin tiistaina 30. marraskuuta Unelmat käytäntöön -tilaisuudessa Helsingissä. Kilpailun voitti Oulun kaupungin yhteisötoiminta, jossa oululaiset on otettu mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan lähiympäristössään. Toisen sijan jakoivat Vailla vakinaista asuntoa ry:n liikkuva Laguuni-kahvila ja naantalilaisen Waihtoehto ry:n joulutapahtuma niille, joilla ei ole mahdollisuutta kokea joulun tunnelmaa kotona.

Palkintojenjakotilaisuudessa puhuneen peruspalveluministeri Paula Risikon mukaan Euroopan unionin köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuosi on tuonut köyhyyteen liittyvät ongelmat näkyviksi.

"Köyhyys on moniulotteinen ilmiö, joten myös ratkaisukeinoja tarvitaan monenlaisia. Pelkällä rahalla köyhyyden ja syrjäytymisen ongelmista ei selvitä. Sen sijaan moniammatillisella otteella päästään pureutumaan taloudellisen ahdingon lisäksi ihmisen terveyden, työn, koulutuksen ja sosiaaliturvan kokonaisuuteen. Nyt palkitut hyvät käytännöt ovat esimerkkejä innovatiivisista tavoista lisätä osallisuutta", ministeri sanoi.

Kilpailun järjesti Terveyden edistämisen keskus ry (Tekry), ja siihen osallistui yli 50 hanketta. Kilpailun 12 parasta käytäntöä on koottu esitteeseen "Osallisuus kiinnittää elämään", joka löytyy Stop köyhyys! -verkkosivuilta.

Vuosi 2010 on Euroopan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuosi. Suomessa teemavuoden pääaiheeksi on valittu osallisuus ja yhteenkuuluvuus. Tapahtumissa ja hankkeissa puheenvuoro annetaan köyhille ja syrjäytyneille sekä heidän kanssaan työskenteleville vapaaehtoistyöntekijöille, järjestöille ja sosiaalityöntekijöille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koordinoi teemavuoden toteutusta Suomessa. Hanketta rahoittavat sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan unioni.
 
Sivun alkuun