Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Uusi Tesso korostaa ympäristön vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin

24.4.2014 12.19
Uutinen N5-64471
Uusi Tesso korostaa ympäristön vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin

Juuri ilmestyneen Tesso-lehden teemana on ympäristön merkitys ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille: elinympäristömme vaikuttaa meihin, mutta mekin voimme vaikuttaa ympäristöömme. Kaupunkisuunnittelussa pyritään nykyisin tarjoamaan hyvät edellytykset helpolle ja mukavalle arkiliikunnalle. Arjen elinympäristön tulisi kannustaa ulkoilemaan ja hyödyntämään lähialueen liikuntamahdollisuuksia.

Kaupunkisuunnittelu kannustaa liikkumaan

Ylijohtaja Aino-Inkeri Hansson pohtii Tesson pääkirjoituksessa, voisiko ympäristön positiivista vaikutusta hyödyntää vähemmällä rahalla. Kävely metsäpolulla ei maksa mitään, mutta virkistää.

Voisiko vähemmän olla enemmän?

Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee toteaa kolumnissaan, että sosiaali- ja terveydenhuollon huolellinen pohtiminen ja vaihtoehtojen punnitseminen on tuottanut lopulta ainutlaatuisen ja edistyksellisen ratkaisun, joka on maailman huippuluokkaa.

Suomi sosiaali- ja terveydenhuollon kärkimaaksi

Lahden kaupunki on luonut perusterveydenhuollolleen mallin, jonka tarkoitus on vastata kahteen haasteeseen: asiakkaiden lakisääteiseen valinnanvapauteen ja kaupungin tiukkaan säästökuuriin. Vuoden alusta Lahdessa on toiminut kolme lähiklinikkaa ja yksi pääterveysasema. Muutos on osa laajamittaista sote-uudistusta ja siitä kerätään aktiivisesti palautetta.

Lahden kaupunki siirtyi lähiklinikkamalliin

Vetovoimainen työpaikka on sellainen, jossa henkilöstö voi hyvin, palvelu on laadukasta ja asiakkaat tyytyväisiä. Hyvä ilmapiiri vaatii kuitenkin työntekijöiden sitoutumista ja pitkäjänteistä työtä.

Vetovoimainen työpaikka ei synny itsestään

verkkouutiset