Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

WHO:n yleiskokous käsittelee influenssapandemiaan varautumista

19.5.2009 7.22
Uutinen N5-56093

Maailman terveysjärjestö WHO:n yleiskokous järjestetään Genevessä 18.-22. toukokuuta 2009. Kokousta päätettiin lyhentää influenssa A(H1N1) -tilanteen vuoksi, ja kokouksessa keskitytään erityisesti influenssaan varautumisen ajankohtaiseen tilanteeseen. Suomea kokouksessa edustaa peruspalveluministeri Paula Risikko, joka kiitti puheenvuorossaan WHO:ta sen järjestelmällisestä työstä influenssapandemian ehkäisyssä.

"Me tarvitsemme yhteistä toimintaa tällaisissa maailmanlaajuisissa epidemioissa ja WHO on oikea toimija näyttämään meille tietä. Nopea tiedonvälitys on mahdollistanut ehkäisevien toimenpiteiden, diagnostiikan rakentamisen ja rokotteiden kehittämisen ripeän alullepanon. Nyt meidän on jaettava tietoja ja hyviä käytäntöjä. Erityisesti meidän on avustettava niitä jäsenmaita, jotka tarvitsevat apua pandemiaan varautumisessa", totesi ministeri Risikko.

Yleiskokouksessa käsitellään myös perusterveydenhuoltoa sekä Social Determinats of Health -komitean raporttia, joka sisältää terveyden taustatekijöitä koskevia ehdotuksia. Suomessa vastaavia asioita on jo linjattu kansallisessa terveyserojen kaventamisohjelmassa sekä terveyden edistämisen politiikkaohjelmassa.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Hannele Tanhua, puh. 050 490 6893
Neuvotteleva virkamies Taru Koivisto, puh. 050 327 8352

verkkouutiset