Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

MMM antoi metsähanhen metsästysrajoituksia koskevan asetuksen

jord- och skogsbruksministeriet
Julkaisuajankohta 16.8.2019 11.18
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö antoi 15.8.2019 asetuksen, jonka mukaan metsähanhea saa tänäkin vuonna metsästää vain 1.10.–30.11. välisenä aikana ja vain tietyillä Kaakkois-Suomen alueilla. Sallittu metsästysalue on kuitenkin kahta edellistä vuotta laajempi.

Metsähanhikanta on viime vuosina vähentynyt voimakkaasti, ja metsähanhen metsästys on ollut siksi kokonaan kiellettyä vuosina 2014–2016 ja vain osittain sallittua vuosina 2017–2018. Metsästysrajoitusta jatketaan nyt vielä vuodella, jotta pesimäkanta elpyisi ja jotta Luonnonvarakeskus ehtisi vakiinnuttaa metsästyksen kestävyyden varmistamiseen tarvittavan pesimäalueiden kartoituksen ja pesimäkannan seurannan.

Metsähanhen metsästyksessä sallitut metsästysalueet

Metsähanhea voi tänä syksynä metsästää 1.10. –30.11.2019 välisenä aikana Etelä-Karjalan maakunnassa, Etelä-Savon maakuntaan kuuluvissa Enonkosken, Puumalan, Savonlinnan ja Sulkavan kunnissa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Karjalan maakuntaan kuuluvissa Kiteen, Liperin, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnissa, Päijät-Hämeen maakuntaan kuuluvassa Orimattilan kunnassa sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Porvoon ja Pukkilan kunnissa.

Metsästyksen sallimista em. aikana ja em. alueilla perustellaan asetusmuistiossa sillä, että kannaltaan heikommat taigametsähanhet muuttavat nykytiedon perusteella pääosin linjan Joensuu–Uusikaupunki pohjoispuolitse Ruotsiin ja ovat pääosin jo muuttaneet lokakuun alkuun mennessä. Suurin osa Etelä-Suomessa loka-marraskuussa esiintyvistä metsähanhista on Venäjällä pesiviä, kannaltaan runsaita ja vakaita tundrametsähanhia, joita levähtää säännöllisesti ja suurina määrinä maan kaakkoisosien pelloilla.

MMM:n asetus ja siihen liittyvä asetusmuistio löytyvät täältä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
erityisasiantuntija Janne Pitkänen, puh 029 516 2338, [email protected]

Djur och växter Jakt Maa- ja metsätalousministeriön asetus Vilt
 
Sivun alkuun