Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Osallistu verkkokeskusteluun suomalaisesta ruuasta ja sen tuottamisesta

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 13.7.2018 10.30
Tiedote

Pääministeri Juha Sipilä ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ovat kutsuneet vuorineuvos Reijo Karhisen selvityshenkilöksi pohtimaan keinoja maatalouden kannattavuuden parantamiseksi. Osana selvitystyötä suomalaisesta ruuasta ja ruuantuotannosta on tänään käynnistynyt verkkokeskustelu, johon kaikki suomalaiset ovat tervetulleita vastaamaan, kannustaa selvityshenkilö Reijo Karhinen.

”Nyt on jokaisella suomalaisella mahdollisuus vaikuttaa siihen, että meillä on mahdollisuus syödä kotimaista ruokaa myös tulevaisuudessa”, selvityshenkilö Reijo Karhinen sanoo.

”Haluan nyt aidosti uusia aihioita ja näkemyksiä keskusteluun ruuasta ja siihen verkkokeskustelutyökalumme tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet. Sidosryhmien näkemyksiä kuulemme muutenkin, joten haluamme antaa nyt suunvuoron erityisesti kuluttajille ja yksittäisille ruuan tuottajille”, Karhinen toteaa.

Puhtaus, terveellisyys ja turvallisuus tulevat usein ensimmäisenä esiin kun keskustellaan suomalaisesta ruuasta ja ruuantuotannon tulevaisuudessa tärkeistä asioista.  Tulevaisuuden laadukkaan ruuantuotannon edellytyksenä on kuitenkin toiminnan kannattavuus, Karhinen toteaa.

Selvityshenkilö Karhinen halusi aloittaa työn verkkoaivoriihellä. Sen jälkeen työ jatkuu loppuvuoden ajan niin verkossa kuin eri sidosryhmien kanssa järjestettävien tapaamisten ja työpajojen muodossa. Selvitystyön tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2019.

”Verkkoaivoriihemme on innovatiivinen kysely, jossa vastaajalle tarjoutuu mahdollisuus ottaa kantaa esitettyihin kysymyksiin luovalla tavalla. Tervetuloa mukaan”, Karhinen sanoo.

Verkkoaivoriiheen pääsee tästä:

www.ruuantuotantokannattavaksi.fi

Yhteydenotot selvityshenkilölle: [email protected]

Jari Leppä Juha Sipilä
 
Sivun alkuun