Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pk-yrittäjät saavat jatkossa yritystukea myös kierrätyskoneiden hankintoihin

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 30.3.2017 14.31
Tiedote

Valtioneuvosto on 30.3.2017 hyväksynyt maaseudun yritysrahoitusta koskevan asetusmuutoksen. Jatkossa maaseutualueilla sijaitsevat pk-yritykset voivat hakea yritysrahoitusta käytettyjen koneiden ja laitteiden hankkimiseen. Täsmennykset ja muutokset ovat lainsäädäntöä selkeyttäviä ja niillä yhdenmukaistetaan käytäntöjä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 yritysrahoituksen sekä muun julkisen rahoituksen välillä. Muutokset tulevat voimaan 1.4.2017.

– Asetusmuutoksen jälkeen investointeja voidaan tehdä monipuolisemmin ja resursseja säästäen, toteaa ylitarkastaja Juuso Kalliokoski maa- ja metsätalousministeriöstä.

Käytetyn tekniikan hankkimiselle pitää olla selkeät perustelut. Pääosa rahoituksesta suunnataan edelleen uusien koneiden ja laitteiden hankkimiseen.

Maaseudun yritysrahoituksella on huomattava vaikutus maaseutualueiden pienten ja keskisuurten yritysten uudistumiselle ja kilpailukyvylle ja sillä edistetään myös työllisyyttä. Rahoituksen tavoitteena on monipuolistaa yritysrakennetta ja lisätä maaseudun elinvoimaa. Suomi rahoittaa osan tuesta ja osa saadaan EU:n maaseuturahastosta.

Maaseutuohjelman yritysrahoituksen avulla moni aloittava tai toimintaansa kehittävä pk-yritys voi ponnistaa eteenpäin kotimaassa tai kansainvälisille markkinoille.

– Ohjelman toteutus on käynnistynyt vauhdikkaasti. Noin 70 miljoonan euron tuen kannustamana pk-yritykset ovat panostaneet investointeihinsa 200 miljoonaa euroa yksityistä rahoitusta. Uusia yrityksiä on perustettu ja käynnissä on lähes 300 miljoonan euron rakentamis-, kone- ja laiteinvestoinnit sekä näitä koskevat toteutettavuustutkimukset, kertoo Kalliokoski.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Juuso Kalliokoski, p. 029 516 24 70, juuso.kalliokoski(at)mmm.fi

 
Sivun alkuun