Hyppää sisältöön

Johtaja Olli Saarelalle nuorisoasiainneuvoksen arvonimi

Opetusministeriö
Julkaisuajankohta 1.12.2006 9.49
Tiedote -

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen on myöntänyt 1. joulukuuta 2006 nuorisoasiainneuvoksen arvonimen opetusministeriön nuorisoyksikön johtajalle Olli Saarelalle. Arvonimi myönnetään erittäin merkittävistä yhteiskunnallisista ansioista.

Nuorisoasiainneuvoksen arvonimi myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Johtaja Olli Saarela on toiminut opetusministeriön nuorisoyksikön johtajana vuodesta 1997. Sitä ennen Saarela on toiminut opetusministeriössä yli kolmekymmentä vuotta nuorisoyksikössä eri tehtävissä, mm. neuvottelevana virkamiehenä, kulttuurisihteerinä ja esittelijänä sekä liikunta- ja nuoriso-osaston (LINO) ylijohtajana.

Olli Saarela toimii parhaillaan puheenjohtajana mm. Avartti-komiteassa, Barentsin Euro-arktisen alueen neuvoston alaisessa nuorisopoliittisessa työryhmässä, Ehkäisevää huumetyötä nuorten työpajoilla -johtoryhmässä, Lasten ja nuorten taidekeskuksen valtuuskunnassa ja Nuorten työpajatoiminta -työryhmässä. Hän on jäsen mm. Avartti- neuvottelukunnassa, syrjäytymistyöryhmässä, huumausaineohjelman koordinaatioryhmässä, kansainvälisessä huumausaineyhteistyön työryhmässä, Kirkon kasvatuksen ja nuorisotyön toimikunnassa, Nuori Kulttuuri -toimikunnassa, Suomen ja Karjalan tasavallan kulttuuriyhteistyö -työryhmässä sekä Lapsiasiain neuvottelukunnassa.

- Arvonimen hakemisella olemme halunneet muistaa Olli Saarelan pitkää ja aktiivista, edelleen jatkuvaa, toimintaa Suomen nuorisotyön ja suomalaisen nuorison parissa, perustelee Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssin pääsihteeri Jukka Tahvanainen Allianssin hallituksen tekemää esitystä. - Arvonimiesityksellä haluamme myös nostaa esille nuorisotyön tekemää tärkeää työtä.

Viron tasavallan presidentti Arnold Rüütel myönsi helmikuussa 2006 Olli Saarelalle Maarjamaan Ristin neljännen luokan mitalin työstä Viron ja Suomen nuorisoyhteistyön kehittäjänä.

Sivun alkuun