Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Miten Suomen yleisten kirjastojen menestystarina on syntynyt?

Opetus- ja kulttuuriministeriö 19.11.2013 12.37
Uutinen

Pitkän uran kirjastoalan asiantuntijana mm. opetus- ja kulttuuriministeriössä tehnyt Kirsti Kekki pohtii Kirjastokaistan haastattelussa yleisten kirjastojen kehityskulkua. Aiheesta on ilmestynyt myös kirja.

Haastattelussaan Kirsti Kekki kertoo mm. miten pienten kuntien Suomeen onnistuttiin luomaan nykyinen maantieteellisesti kattava kirjastolaitos, missä on suomalaisen kirjastolaitoksen menestyksen salaisuus sekä mitä Suomen hyvinvointiyhteiskunta menettäisi, jos yleiset kirjastot pyyhkäistäisiin pois kartalta.

Aiheesta kirjoittamassaan kirjassa hän tarkastelee  kirjastojen kehitystä aina 1960 luvulta 2010 luvulle. Aineistonaan Kekillä on ollut mm. kirjastoista kertova laaja lehtiartikkelikokoelma sekä kirjastotarkastajien ja ministeriön virkamiesten kertomuksia.

- Tuli velvollisuuden tunne kirjata nämä jälkipolville tiedoksi, ministeriöstä eläkkeelle jo jäänyt Kekki kertoo. Menneisyyden tunteminen antaa perspektiiviä kehittää tulevaa. On tiedettävä ja tiedostettava, minkä päälle rakentaa; kekki muistuttaa.

 

Katso Kirsti Kekin haastattelu Kirjastokaistalla:

Toimittaja: Riitta Taarasti
Kuvaajat: Tuomas Lipponen ja Panu Somerma
Leikkaaja: Tuomas Lipponen
Kuvauspäivä: 31.10.2013
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2013

Menestystarina nimeltä kirjasto. Avain 2013.