Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Ota kantaa kansallisen maailmanperintöstrategian valmisteluun

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 24.11.2014 11.29
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt hallitusohjelmaan kirjatun kansallisen maailmanperintöstrategian laatimisen. Strategiaa varten on Otakantaa.fi-keskustelufoorumilla kolmen viikon ajan (24.11.-15.12.2014) mahdollisuus evästää maailmanperintöstrategian valmistelutyötä. Kerro kokemuksistasi, toiveistasi ja nosta esiin uusia ideoita.

 Suomesta on nimetty Unescon maailmanperintöluetteloon yhteensä seitsemän kohdetta. Kulttuuriperintökohteina luettelossa ovat Suomenlinna, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue ja Struven ketju sekä luonnonperintökohteena Merenkurkun saaristo.

Näkemyksiä ja kokemuksia maailmanperintökohteista sekä niiden merkityksestä kartoitetaan parhaillaan otakantaa.fi-kyselyllä. Kysely liittyy opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämään kansallisen maailmanperintöstrategian laatimiseen. Jotta strategialla olisi myös käytännön vaikutuksia, on tärkeää tietää, mitä maailmanperintökohteet meille merkitsevät kansalaisina, erilaisten yhteisöjen jäseninä tai yrittäjinä.

Strategian tavoitteena on kansallisen maailmanperintöpolitiikan ja maailmanperintösopimuksen toimeenpanon linjaaminen. Työssä huomioidaan mm. suomalaisten maailmanperintökohteiden suojelu ja hoito kestävällä ja esimerkillisellä tavalla sekä maailmanperintökasvatuksen ja -tietoisuuden edistäminen.

Strategiassa tarkastellaan myös maailmanperintöön liittyvien vastuiden ja tehtävien organisointia ja resursointia sekä nykyisen säädöspohjan riittävyyttä.

Valmistuttuaan strategia viedään valtioneuvoston käsiteltäväksi keväällä 2015.

 
Sivun alkuun