Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomalaisten ja intialaisten korkeakoulujen yhteistyötä vahvistetaan

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 15.10.2014 9.31
Uutinen

Intian presidentti Pranab Mukherjee delegaatioineen vierailee Suomessa 15. - 16.10. Delegaatioon kuuluu mm. intialaisten yliopistojen johtajia sekä korkeakouluministeriön edustaja.

Vierailun aikana allekirjoitetaan suomalaiskorkeakoulujen ja Intian Teknologisten Instituuttien (Indian Institutes of Technology IIT) välinen yhteistyöasiakirja. Sopimus koskee 12 suomalaisyliopiston konsortiota ja 16:tta Indian Institute of Technologya (IIT). Sopimus kattaa koulutus- ja tutkimusyhteistyön.

Suomalaisten korkeakoulujen IIT-yhteistyön tavoitteena on suomalaisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen laadun parantaminen, verkostoituminen ja kumppanuus intialaisten toimijoiden kanssa ja intialaisten opiskelijoiden ja tutkijoiden, sekä yritysten kiinnostuksen kasvaminen Suomea kohtaan. Suomelle yliopistojen ja Intian teknologisten instituuttien yhteistyö on erinomainen avaus korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteistyön syventämiseen mutta myös tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksiin.

Suomalaisten korkeakoulujen Intia-kiinnostus on viime vuosina lisääntynyt ja muuttumassa luonteeltaan enemmän strategiseksi. Aktiivisimpia suhteiden kehittämisessä ovat olleet Aallon lisäksi Turun, Oulun, Tampereen, Jyväskylän ja Helsingin yliopistot. Opiskelijaliikkuvuus Intiasta suomalaisiin korkeakouluihin ja toisaalta Suomesta intialaisiin yliopistoihin on ollut viime vuosina melko vähäistä. Allekirjoittavalla yhteistyöasiakirjalla toivotaan voitavan lisätä ja vauhdittaa Suomen ja Intian välistä koulutus- ja tutkimusyhteistyötä.

Lisätietoja:
kansainvälisten asiain johtaja Jaana Palojärvi (OKM), puh. 02953 30242
opetusneuvos Jaana Roos (OKM), puh. 02953 30109

 
Sivun alkuun