Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Suomen ja Kiinan humanistista ja yhteiskuntatieteellistä tutkimusyhteistyötä vahvistetaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö 3.11.2014 10.05
Uutinen

Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemia (CASS) ja opetus- ja kulttuuriministeriö allekirjoittivat yhteistyöasiakirjan perjantaina 31.10.2014. Tiedeakatemian ja opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitteena on vahvistaa ja kehittää humanististen ja yhteiskuntatieteellisten alojen yhteistyötä suomalaisten yliopistojen ja Kiinan välillä.

Pekingissä sijaitseva Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemia (Chinese Academy of Social Sciences CASS) on Kiinan tärkein ja kokonaisvaltaisin tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio yhteiskuntatieteiden alueella. Tutkimustyön ohella se toimii tärkeänä ajatushautomona, joka palvelee monin tavoin keskushallintoa tuottamalla selvityksiä ja tukemalla mm. lainsäädäntötyötä. Yhdysvalloissa ilmestyvä Foreign Policy -lehti arvioi CASS:n vuonna 2012 tärkeimmäksi ajatushautomoksi Aasian maissa. CASS on arvostettu osallistuja kiinalaisessa talous-, poliittisessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa, ja sen asiantuntijoita siteerataan jatkuvasti Kiinan lehdistössä.

Varapresidentti, professori Zhao Shengxuanin delegaatio vieraili Suomessa 30.-31.10 tavaten lähes kaikkien yliopistojen edustajia. Vierailun aikana sovittiin neljän yhteistyömuodon kehittämisestä ja valmistelusta. Näitä ovat yhteiset seminaarit ja symposiumit, yhteistyö tutkijakoulutuksessa, opiskelija-, opettaja- ja tutkijaliikkuvuuden lisääminen sekä kesäkoulukonseptin kehittäminen eri tieteenaloilla. Näin jo 1980-luvulta asti jatkunut kiinalais-suomalainen yhteistyö CASSin ja eri suomalaistoimijoiden välillä vahvistuu yhteistyöasiakirjan kautta hyödyttäen sekä tutkimusta että koulutusta tiedeakatemian laitoksilla ja suomalaisyliopistoissa.

Lisätietoja:
Opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara, opetus- ja kulttuuriministeriö, puh. 040 184 32 44
Korkeakoulu- ja tiedeasiantuntija Mika Tirronen, Suomen suurlähetystö Pekingissä, puh. +86-10-8519 8300