Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikat löytyvät verkkosivuilta vaalit.fi

Oikeusministeriö 28.1.2019 12.42
Uutinen

Tiedot huhtikuussa järjestettävien eduskuntavaalien kaikista ennakkoäänestyspaikoista ovat oikeusministeriön vaalisivuilla vaalit.fi. Sivuilta voi tarkistaa kotimaassa ja ulkomailla olevien ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain tiettyinä ennakkoäänestyspäivinä.

Eduskuntavaalit toimitetaan 14.4. Ennakkoäänestysaika on kotimaassa 3.-9.4. ja ulkomailla 3.-6.4.

Vaaleissa on yhteensä 911 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa kotimaassa. Ennakkoäänestyspaikat ovat pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai muissa kuntien virastoissa ja laitoksissa.

Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoja on yhteensä 219 edustustossa tai edustuston toimipaikassa 86 eri valtiossa. Joissakin niistä ennakkoäänestys järjestetään kaikkina ennakkoäänestyspäivinä. Useimmissa paikoissa ennakkoäänestys on kuitenkin mahdollista vain lyhyemmän ajan.

Vaalipäivän äänestyspaikkoja huhtikuun vaaleissa on 1943.

Ulkomailla pysyvästi asuvat äänioikeutetut sekä muut ennakkoäänestysaikana ja vaalipäivänä ulkomailla oleskelevat äänioikeutetut voivat ennakkoäänestää myös kirjeitse ulkomailta. Ohjeet kirjeäänestykseen löytyvät osoitteesta vaalit.fi/kirjeaanestys.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Heini Huotarinen, puh. 02951 50127, [email protected]
Hallitussihteeri Laura Peuraniemi, puh. 02951 50037, [email protected]
Vaalijohtaja Arto Jääskeläinen, puh. 02951 50128, [email protected]

Vaalit.fi
Eduskuntavaalien äänestyspaikat
Lisätietoa kirjeäänestyksestä