Hyppää sisältöön

Euroopan pakolais-, kotouttamis- ja paluurahaston hankehaut käynnissä

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 4.6.2013 12.34
Uutinen

Sisäministeriön hallinnoimien SOLID-rahastojen vuoden 2013 hankehaut ovat käynnistyneet. Hakuaika päättyy 6. syyskuuta 2013.

Euroopan pakolaisrahastosta tuetaan hankkeita, jotka kehittävät turvapaikanhakijoiden vastaanottoa ja turvapaikkamenettelyä, pakolaisten vastaanottoa ja kotoutumista. Vuoden 2013 ohjelmasta rahoitusta on haettavana 1 611 367 euroa

Kotouttamisrahastosta tuetaan toimia, joilla edistetään kolmansien maiden kansalaisten kotoutumista ja kotoutumisen kaksisuuntaista prosessia. Vuoden 2013 ohjelmasta rahoitusta on haettavana 1 465 019 euroa.

Euroopan paluurahastosta tuetaan toimia, joilla kehitetään palauttamismenettelyjen hallinnointia. Painopisteenä ovat hankkeet, jotka luovat ja vakiinnuttavat toimintamalleja vapaaehtoisen paluun ja palauttamisen hallinnoinnin ja toimeenpanon kehittämiseksi. Vuoden 2013 ohjelmasta rahoitusta on haettavana 1 384 866 euroa, josta avoimessa haussa haettavana on 1 211 471 euroa.

Rahastoista myönnetään tukea hankkeille, joissa osa rahoituksesta on kansallista rahoitusta ja osa EU-rahoitusta. Esimerkiksi viranomaiset, kunnat, rekisteröidyt yhdistykset ja järjestöt voivat saada rahastosta tukea hankkeilleen.

Euroopan pakolaisrahasto, kotouttamisrahasto ja paluurahasto ovat EU:n yhteisvastuuta ja maahanmuuttovirtojen hallintaa koskevan puiteohjelman rahastoja, joita sisäasiainministeriö kansallisella tasolla hallinnoi.

Hakulomakkeet ja tarkemmat hakuohjeet ovat saatavissa rahastojen sivuilta

  • Pakolaisrahasto
  • Kotouttamisrahasto
  • Paluurahasto

Lisätietoja: [email protected]
 

Sivun alkuun