Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hätäkeskuslaitoksen toiminta kiinnostaa myös Pohjois-Amerikassa

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 23.6.2014 14.09
Uutinen

Hätänumerojärjestö NENA:n vuotuinen konferenssi järjestettiin Nashvillessa 15.-19.6.2014. NENA:n seminaarissa käsitellään hätäkeskustoiminnan eri osa-alueita koskevia aiheita laidasta laitaan. Näihin osallistuu vuosittain satoja henkilöitä USA:sta ja myös muista maista. Suomi on mukana kansainvälisessä kehitystyössä ja NENA tarjoaa osaltaan mahdollisuuden saada informaatiota tuoreista hätäkeskuspalveluiden kehittämiseen liittyvistä innovaatioista. Toisaalta samalla pyritään viemään viestiä suomalaisen auttamisen ketjun parhaista käytänteistä ja yleisestä turvallisuuskulttuurista. NENA:n jäseninä ovat Hätäkeskuslaitoksen johtaja ja hätäkeskuspalvelut -osaston päällikkö.

Tänä vuonna NENA:n seminaariin oli pyydetty Hätäkeskuslaitoksen esittely liittyen viraston edellisvuonna saavuttamaan "Outstanding National 112 System" -palkintoon Euroopan hätänumerojärjestön valitsemana. Luentoa oli seuraamassa alan asiantuntijoita ympäri Yhdysvaltoja ja myös muista maista kuten esimerkiksi Australiasta ja Irlannista.

Hätäkeskuslaitoksen johtaja Martti Kunnasvuoren pitämä esitys poiki vilkasta keskustelua ja yhteydenottoja alan pohjoisamerikkalaisesta lehdistöstä koskien erityisesti hätäkeskustoiminnan järjestämistä yhden viranomaisen vastuulla, tulevaisuuden visiota ja hätäkeskuspäivystäjien maailmanlaajuisesti verrattuna laajaa koulutusta. Association of Public Safety Organisations APCO lähestyi Hätäkeskuslaitosta tietopyynnöillä järjestön julkaisua varten.

NENA:n edustajat esittivät, että vastaisuudessa Hätäkeskuslaitoksen toiminnasta ja uudistustyöstä kuultaisiin vielä tarkemmin.

Lisätietoja:
Hätäkeskuslaitoksen johtaja Martti Kunnasvuori
Hätäkeskuspalveluiden johtaja Marko Nieminen

 
Sivun alkuun