Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Räsänen vierailulle Puolaan

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2013 9.00
Uutinen

Sisäministeri Päivi Räsänen vierailee Puolassa 31. tammikuuta. Vierailulla ministeri Räsänen tapaa kollegansa sisäministeri Jacek Cichockin. Teemoina tapaamisessa ovat poliisi- ja rajaturvallisuusyhteistyö sekä EU-Venäjä-viisumivapauteen varautuminen.

Suomella on aktiivista yhteistyötä niin poliisiasioissa kuin rajaturvallisuudessa Puolan viranomaisten kanssa. Puheenjohtajuuskaudellaan Puola nosti esiin synteettisten huumausaineiden torjunnan ja sai aikaan ns. paktin synteettisten huumausaineiden torjunnasta. Suomi tuki Puolan aloitetta ja pitää teemaa tärkeänä.

Ministeri Räsänen vierailee myös Euroopan rajaturvallisuusvirasto Frontexissa ja tapaa viraston pääjohtaja Ilkka Laitisen. Suomi osallistunut Frontexin operaatioihin aktiivisesti. Suomi pitää Frontexin toiminnan kehittämistä tärkeänä.

Pääministerit Jyrki Katainen ja Donald Tusk allekirjoittivat joulukuussa 2011 julkilausuman Suomen ja Puolan taloudellisen ja poliittisen yhteistyön tiivistämisestä sekä EU:ssa että kahdenvälisesti. Tarkoituksena on ministeritasolla etsiä konkreettisia yhteistyömahdollisuuksia.

Lisätietoja: ylijohtaja Kalle Kekomäki, 017 878 8250
 

 
Sivun alkuun