Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pelastusministerit koolla Ruotsissa: Päämääränä vakavia onnettomuuksia ja kriisejä hyvin kestävä Pohjola

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 3.6.2013 13.56
Uutinen

Valtiosihteeri Marjo Anttoora edustaa ministeri Päivi Räsästä Vaxholmissa Ruotsissa 3.-4.6.2013 pidettävässä pohjoismaisten pelastuspalvelusta ja varautumisesta vastaavien ministereiden kokouksessa. Kokouksen on kutsunut koolle Ruotsin puolustusministeri Karin Enström, jolle kuuluvat myös pelastuspalvelu- ja varautumisasiat.

Vaxholmissa nyt pidettävä ministerikokous on järjestyksessään kuudes yhteinen Haagan julistukseen perustuva yhteistyökokous. Haagan julistus hyväksyttiin huhtikuussa 2009 ensimmäisessä vastaavien ministerien pohjoismaisessa ministerikokouksessa Haagan linnassa Tukholmassa.

Haaga -ministerikokousten tarkoituksena on vahvistaa pohjoismaista yhteiskuntaturvallisuutta ja varautumista kehittämällä uusia yhteistyömuotoja pohjoismaisen yhteiskunnan sietokyvyn vahvistamiseksi kriisi-, onnettomuus- ja katastrofitilanteissa. Haagan julistus on tehostanut konkreettista pohjoismaista yhteistyötä monella varautumisen alueella, muun muassa menetelmien kehittämisessä, kriisiviestinnässä, vapaaehtoistyössä, koulutuksessa, harjoituksissa ja pelastustoimessa.

Vaxholmin kokouksessa on tarkoitus sopia uudesta Haaga II -julistuksesta. Haaga II -julistus tähtää yhteiskunnan varautumista kehittävällä ja tehostavalla pohjoismaisella yhteistyöllä kestävään Pohjolaan, jossa yhteistyötä tehdään niin onnettomuuksien ja kriisien ennaltaehkäisyssä kuin niiden hoitamisessa ja niistä toipumisessa. Päämääränä yhteistyöllä on vakavia onnettomuuksia ja kriisejä hyvin kestävä Pohjola ilman rajoja.

Lisätietoja:
pelastusylijohtaja Pentti Partanen, 071 878 84 00

 

 


 

 

 
Sivun alkuun