Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Poliisin liikenneturvallisuusstrategian valmistelu on käynnissä

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 5.6.2014 10.27
Uutinen

Sisäministeriössä on käynnistynyt poliisin liikennevalvonta ja -turvallisuusstrategian valmistelu. Strategia laaditaan vuosille 2015-2018. Tavoitteena on jatkuva liikenneturvallisuuden parantuminen siten, että liikennekuolemien ja loukkaantumisten määrä vähenee.

Strategian valmistelussa otetaan huomioon yhdessä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa asetettavat liikenneturvallisuuden yhteiset tulostavoitteet sekä liikennevalvonnan uusien toimintatapojen ja teknisten valvontamenetelmien hyödyntäminen älyliikennestrategian mukaisesti. Strategia valmistuu lokakuun 2014 loppuun mennessä.

Tieliikenteen turvallisuutta koskevan valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan liikennevalvonta on tehokas keino liikennekäyttäytymisen ohjaamisessa. Periaatepäätöksessä on linjattu useita kehittämistoimia, joista yksi on liikennevalvonnan kehittämisohjelma. Poliisihallitus aloittaa kehittämisohjelman valmistelun liikennevalvonta ja -turvallisuusstrategian valmistuttua. Ohjelmassa yhtenä painopisteenä on parantaa liikenneturvallisuutta automaattista liikennevalvontaa lisäämällä.

Lisätietoa liikenneturvallisuudesta
Poliisin liikennevalvonta ja -turvallisuusstrategian valmistelu, asettamispäätös 28.5.2014

Yhteyshenkilö: poliisitarkastaja Jari Pajunen, p. 0295 488 576

 
Sivun alkuun