Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Poliisin tiedonhankintasäännösten kattavuutta selvitetään

Sisäministeriö 29.10.2014 10.20
Uutinen

Sisäministeriö tarkentaa viime viikkoista tiedotettaan toimenpiteistä terrorismin uhan vähentämiseksi. Tiedotteessa sanottiin, että ministeriö käynnistää lainsäädäntöhankkeen jossa arvioidaan ovatko poliisilain tiedonhankintasäännökset riittävän kattavat vastaamaan muuttuneeseen terrorismin uhkatilanteeseen.

Kyseessä on kuitenkin selvityshanke eli ministeriössä on tarkoitus lähiaikoina selvittää pitäisikö poliisin tiedonhankintasäännöksiin tehdä muutoksia muuttuneen uhkatilanteen takia. Hankkeessa arvioidaan muun muassa voidaanko poliisilain mukaista tiedonhankintaa tehdä myös valtion turvallisuuden varmistamisen perusteella.

Lisäksi on tarkoitus selvittää, millä edellytyksillä kotietsintä ja takavarikko voitaisiin tehdä poliisilain perusteella ja millä edellytyksillä nämä toimenpiteet voitaisiin suorittaa kohteen siitä tietämättä. Tällä hetkellä poliisilain mukaan ei ole mahdollista esimerkiksi suorittaa kotietsintöjä tai tehdä takavarikkoja sen selvittämiseksi, missä tarkoituksessa henkilö on yhteydessä terroristiseen ryhmään tai osallistuu terroristisen ryhmän toimintaan.

Tiedote 23.10. "Sisäministeriö käynnistää uusia toimenpiteitä terrorismin uhan vähentämiseksi konfliktialueelle matkustaneiden osalta"